16-10-07

Stap 2 : Irritant Weerbericht

Ha, ik durf nie Aardvarksken!!?? Dat zullen we dan wel eens zien...

Om jullie te irriteren ( alhoewel het ginder ook aangenaam is, naar ik verneem), hier hebben we weer een aangename dag ingezet. De ochtendtemperatuur om 8uur was zo'n 19 graden, dus dat belooft voor de rest van de dag. Na gisteren een overtrokken dag met regenvlaagjes te heben gehad, maar desalniettemin toch met zo'n 20ºC, is het vandaag zonnig. En zoals jullie weten, is dat net wat de dokter heeft voorgeschreven...veel zon.

Trouwens gisteravond was het zo mild, dat Crisje in een zotte bui op haar terras heeft staan dansen onder de sterrenhemel in hare pijama. Een zot zicht, maar wel een heerlijk gevoel. Het waren allemaal "klassiekers" van mijn jongere jaren, een playlist die ik eens in de rapte bijeen heb gegooid toen we een etentje hadden. Maar wel een gelukte....Een kippenvel moment toen Blof zong "Wat zou je doen" en E'ske mee kwam dansen. Lang geleden dat we nog zo hebben geconnecteerd.

Vanmorgen gelijk al een ander kippenvelmoment toen dezelfde playlist verder speelde en ik in de badkamer mijn ochtendtoilet aan het maken was. Joe Jackson met Stepping Out, één van de lievelingsnummers indertijd van Anneke. 'k Heb eens even naar boven gekeken en voelde dat ze d'er was. 't Ga je goed Anneke....... 

18-10-06

Après nous...le déluge!

Daar zeg je zoiets!

Gisteren was het net of de wereld verging, althans dan toch dat deeltje van Algarve , waar ik woon. Regen , regen en nog eens regen. Op een half uur tijd regende het zoveel asle er normaal in een heel jaar valt. Een dicht watergordijn viel naar beneden, en bleef komen. Dankzij een vernuftig en ingenieus ( ja, ik wet het da's tweemaal hetzelfde!) systeem van goten en afwateringt, stond alles onder water. Sommige straten waren niet meer begaan- noch berijdbaar. Ik zag een Volvo, gestrand midden in een meer van water, waar eens een weg was. Hoe die man/vrouw uit zijn/haar auto is geraakt, god weet het. Droog heeft hij/zij het alvast niet gehouden, en een zwempartij zal ook wel onderdeel van het overlevingspakket geweest zijn.

Gelukkig zit ik hoog en droog op ons bergje ( heuveltje), dus van inlopend water heb ik totaal geen last. Alleen Stofke, och arme, die voetbaltraining had, werd op de laatste 5 minuten nog overvallen door zo'n enorme bui, dat die helemaal doorweekt in de auto stapte. Thuis dan maar ineens alles uitgespeeld in de wasplaats, vooraleer hij naar boven mocht om een lekker warme douche te nemen. Ge kon hem letterlijk uitwringen.

Ondertussen regent het niet meer, momenteel toch niet, en komt het zonnetje piepen.

Zo gaat dat nu in Algarve. Als het er regent, dan loopt iedereen steen en been te klagen, en kunnen we overal ons zwembrevet halen. Gelukkig is het meestal van erg korte (maar heftige) duur.

21-09-06

Wie , O, Wie

......is er nu weer met mijn zon gaan lopen?????????

 

Nee, ik kan er niet mee lachen, dus breng ze maar vlug terug, want ik sta tot mijn knoesels in't water!