09-12-07

Kinderhart

 poster_01

Gisteren leefde het kind in mij helemaal op.

Met Stofke ging ik naar de film. We kozen"The Golden Compass". Niet veel over gehoord, bijna geen PR of clips van gezien, maar ala.

Tot mijn grote vreugde was het de verfilming van het eerste boek van één van mijn favoriete trilogieën, waarover ik zeker en vast al eerder heb over doorgezaagd -- The Northeren Lights  of ook bekend als The Dark Materials van Philip Pullman.  En nog groter was mijn vreugde dat ze ditmaal in de verfilming het boek alle eer aandeden.

Als een kind genoot ik van het avontuur van Lyra en haar Daemon Pantalaimon,  de "Gypsies", de Gepantserde beer Iorek Byrnison, de heks Serafina Pekkala, de ballonvaarder Lee Sorensby, de valse Mrs Coulter. Ik zat op het puntje van mijn stoel , alhowel ik goed wist wat er ging komen...tja als je de boeken zo'n 5 keer hebt gelezen, hoe kan het dan ook anders.

Wat een fijn gevoel. Zo even los van dagelijkse beslomeringen, los van al het wereldse en wegglijden in een sprookjeswereld, die echter zoveel lagen heeft, dat je er echt van gaat nadenken.....

Genoten heb ik....en dat was al een hele tijd geleden.....

http://www.goldencompassmovie.com/

15:58 Gepost door Crisje in General | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Onvoorstelbaar, hij wordt hier afgekraakt, terwijl hij mij GEWELDIG lijkt.. ik denk dat je idd wel iets met dit soort films of boeken moet hebben.

Fijne maandag Crisje, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 10-12-07

:-) is mij onbekend die film maar je hebt er van genoten en da's het voornaamste hé Crisje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-12-07

=) Die heb ik ook gezien een paar dagen geleden ;)
mooie film =)

wistje dat die gemaakt is door de makers van The lord of the rings ? :) zeer mooie film

xx' Astridje

Gepost door: Astridje | 04-01-08

De commentaren zijn gesloten.