23-10-07

Observant

 

 rivier

Observeren. De kat uit de boom kijken. Van een afstand waarnemen. Dat is waar ik momenteel mee bezig ben.

Ik bekijk mezelf als het ware vanuit het perspectief van een toeschouwer. Althans dat probeer ik toch. En het gaat me redelijk goed af.

Dit is op het ogenblik de manier om met de situatie om te gaan.

Ik heb namelijk geleerd dat tegen de stroom in gaan meestal niets oplevert. Zelfs als je met de stroom meegaat, kan je in stroomversnellingen meegesleurd worden en zware hindernissen tegenkomen. Het slimste is dan om de minder woelige wateren van de rivier op te zoeken, een omweg te maken, en zo mee te drijven op je eigen tempo, zodat je toch sterk kan blijven en niet al je energie in het kolkende water kwijtraakt. Want energie blijven hebben is essentieel om te overleven.

Ik probeer niemand te misleiden met mijn "opgewekte" terugkeer in Blogland. Ik zit niet onder de "happy"-medicatie. Ik ben niet constant "high". Neen, ik ben gewoonweg veel kalmer binnenin geworden. Niet direct panikeren, als een stier een rode lap bestormen, mensen compleet van me wegduwen. Neen, afwachten en kalm blijven. Eerst afkoelen alvorens te reageren.

Ik moet zeggen dat het me de afgelopen weken erg heeft geholpen. Er is een zekere sereniteit in de plaats gekomen voor het paniekerige gevoel dat zich diep in me had genesteld. Het geeft me meer rust, overzicht en inzicht. En juist dat laatste heb ik vooral nodig. En laat ik nu maar rustig mijn inzicht vergroten. Stapje voor stapje, dan kom ik er uiteindelijk wel.

Ik weet ondertussne ook dat in de put blijven zitten geen optie is. En dat ik moet en zal klimmen om er helemaal uit te geraken. De beste manier om dat te doen is door opgewekt te zijn en me niet van slag te laten brengen door anderen om me heen.

15:55 Gepost door Crisje in In My Head | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

crisje...goede middag... wel dat is een heel goede visie !! En als de moment er is...toeslaan !! Een zeer goede methode !! De groeten van alle kabouters !! Groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 23-10-07

CRISJE GOEDE
MIDDAG
SLIM
BEKEKEN
EN ZACHTJES
AAN ...
DAN BREEKT
HET LIJNTJE
NIET
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 23-10-07

Je bent héél goed bezig Crisje ... Al zal het niet altijd makkelijk zijn, maar toch ...
volhouden hé ...

dikke knuf
Van ikke

Gepost door: Klaverke | 23-10-07

Hallo Crisje, je ingesteldheid is supper...dus ik duim voor jou!
Fijne avond en dikke knuffels
Mireille from Belgium.

Gepost door: mireille | 23-10-07

Chrisje dat ziet er goed uit. Ik ken dat en heb geleerd zoals jij het nu doet en met succes, volhouden het lukt nu al jaren, dikke knuffel viv

Gepost door: viv | 24-10-07

Mooi Mooie woorden in dit bericht. En stromen... moeten we wel allemaal, niet?
Beste herfstdagen toegewenst
groetjes

Gepost door: Sebastian | 25-10-07

C'tje, sinds je terugkeer in Blogosfeer heb ik mijn lippen kapot gebeten, maar wilde je niet confronteren met het spiegeltje. Je zou er zelf wel achterkomen. En als het te lang zou duren, kon ik nog altijd een mailtje sturen. Maar dít is de tekst die ik van je wilde lezen. Een zucht van verlichting... Voor buitenstaanders kan, wat je schrijft, een stapje-opzij lijken. Ik weet dat het een sprong-uit-het-duister is. Houd vol!
(Het kan niet anders dan dat Anneke de draadjes vasthoudtà

Gepost door: Luc | 27-10-07

De commentaren zijn gesloten.