18-10-07

Noeste arbeid

Oeps, in  mijn vorig postje een verkeerd linkje gemaak. Ik was het een beetje vergeten. Rust roest , hé. Maar nu is mijn geheugen weer wat opgefrist.

Toen ik begon te bloggen, vond ik niks leukers dan vanalles en nog wat aanpassen en met behulp van de Blogtips allerlei designs aan te passen etc. Maar dat is nu lang geleden en ik zou er veel tijd moeten insteken om dat allemaal terug op te halen. En tijd heb ik nu effe niet.

Mijn bijberoep als "taxi-chauffeur" is weer druk, vooral nu S'fke in Loulé op school zit en het openbaar vervoer hier nu niet zo efficient is dat het regelmatig vervoer aanbiedt. Als ik hem niet ophaal 's avonds is hij pas om 7uur thuis en voor die 15 minuten, vind ik het niet zo erg.

Buiten dat en mijn werk, ben ik een cursus "real estate" aan het volgen. In januari zijn de examens en als je dit beroep wil uitoefenen moet je slagen voor dit examen. Of ik dat nu in de realiteit wil omzetten ( het beroep, aan het examen doe ik zowiezo mee) dat weet ik nog niet, maar het kan geen kwaad om het op zak te hebben. Dus elke week twee uren en veel zelfstudie en huiswerk.

Ondertussen hebben we het ook druk met het domotica-gebeuren. Volop publiciteit aan het maken en op het ogenblik een installatie aan het verzorgen in de "Property Lounge" , een soort van samenkomen van alle beroepen uit de vastgoed sector, zoals architecten, agenten, ingenieurs, aannemers, advocaten, projectontwikkelaars ....

Dus ik weet wat doen.

Maar ik ben niet de enige "noeste" arbeider . S'fke heeft deze zomer voor het eerst gewerkt. 6 weken lang heeft hij "gezwoegd" in onze plaatselijke, favoriete strandtent. Elke dag van 16h tot sluiting, zondag van 10 tot sluiting en maandag vrij. Dat hij gezweet heeft, ge moogt het weten. De eerste dag werd hij al direct verantwoordelijk gesteld voor de bediening op het bijterras, waar alleen drank en snacks worden geserveerd. Het feit dat hij 3 talen vlotjes spreekt, maakte  hem geliefd bij de klanten. En als hij bar-dienst had, ging het hem ook goed af. S'fke heeft veel bijgeleerd tijdens die tijd. En alhoewel hij elke dag bekaf was ( ik wist vaak niet hoe laat hij thuiskwam) heeft hij er wel van genoten. Bovendien kreeg hij elke dag zijn fooien mee naar huis, wat extra motivatie was. En geloof me, het fooi-bedrag was niet gering, vooral te bedenken dat het moest verdeeld worden onder 10 mensen. Ik moet er wel bijvertellen dat S'fke wel "moest" gaan werken, want zijn nieuwe hobby, paintballen, is niet bepaald de goedkoopste. Een paintball geweer, masker, kleding etc. etc. En als ons S'fke iets in zijn hoofd heeft, ....Dus was de afspraak dat hij dat wel zelf moest bekostigen. En dat heeft hij gedaan en er nog een spaarcentje aan overgehouden.

Stofke mag officieel nog niet werken en ze alletwee in hetzelfde restaurant laten werken, zou geen goed idee geweest zijn. Daar zouden vodden van gekomen zijn.

Voorts ben ik nog niet helemaal aan Stap 3 beland. Dat hoop ik gedeeltelijk dit weekend te doen, als het weer niet te mooi is, anders zal het strand me waarschijnlijk roepen, en aan die roep kan ik niet weerstaan.

 

12:19 Gepost door Crisje in General | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) hallo Crisje
had het nog niet gezien dat je er weer was :-)
knap van S'fke dat hij een vakantiejob heeft gedaan om zijn hobby te kunnen uitoefenen !
een fijne dag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.