15-10-07

Dagelijkse beslomeringen

 

Terug boven water, wil ook zeggen dat ik

1. Wat over de dagelijkse gang van zaken schrijf

2. Jullie terug ga vervelen met mijn irritante weerberichten

3. Op blogronde ga

Te beginnen met nr. 1. Hoe staat het met het  dagelijkse leven? Wel in de maanden van blogstilte is er natuurlijk heel wat water door de zee gelopen. Eén ding is wel zeker. Mijn jongens zijn er niet kleiner van geworden. S´fke is ondertussen juist boven moeders hoofd beland en Stofke is niet ver acher. Dat wil zeggen dat ik binnenkort de kleinste in ons gezinnetje zal zijn. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat ik me door die sloebers ga laten doen, ha neen hé!

Na zo'n slordige 3 maanden vakantie, begonnen ze midden september ook weer met school. Stofke moet nog twee jaar volgen in de locale school in Almancil en S'fke is ondertussen naar het " middelbaar" wat hier begint met het 10de schooljaar. Hij gaat nu naar Loulé en volgt een 3-jaren cursus Grafisch Ontwerp. Klaarblijkelijk heeft hij het naar zijn zin, mede door het feit dat hij weinig of geen huiswerk heeft, daar de cursus wekelijks 40 lesuren bedraagt ( wat ik persoonlijk wel veel vind).

De woefkes zijn er ook nog in huize Crisje en maken het goed. Bolinha, ondertussen 17,5 levensjaren oud, loopt nog altijd rond, is nog even kieskeurig wat eten betreft en denkt af en toe nog wel eens dat ze een pup van een jaar of zo is.

Danko werd in juni geschoren omdat heel zijn pels was gaan klitten en we er met geen kam, borstel of schaar meer doorkonden. De eerste dagen schaamde hij zich voor zijn "naaktheid". Ondertussen is die pels alweer gegroeid en zal hij klaar zijn voor de winter in Portugesië.

Clio wordt steeds strammer en strammer en Bowie krijgt een verfrommelde snuit, maar springt af en toe nog wel over de omheinig de binnencirkel binnen.

En Sevie, wel die blijft de eeuwige Houdini. We hebben het opgegeven om telkens weer naar zijn "crime scene" te zoeken, want het is onbegonnen werk. Hij weet wel dat het eigenlijk niet mag en komt dan heel stilletjes binnengeslopen om zich "onzichtbaar" onder de keukentafel te positioneren. En dan maar zoeken naar meneer, die eigelijk al heel de dag binnen op zijn lauweren  rust.

Vanwege alle zever die we het laatste half jaar hebben doorgesparteld, was er deze zomer dan ook een ban voor alle bezoek, zowel familie als non-familie. Dit om de zaken niet nog meer op de spits te drijven. Dat was wel een goede beslissing, maar voelde ook heel raar aan. Schoonouders besloten van wel te komen, maar dan op hotel, wat ook wel heel surreëel aanvoelde. Vrienden kwamen gewoonweg NIET en mijn mama heeft ons dan vanaf februari niet meer gezien, wat wel triest is, en voorlopig ook nog niet opgelost zal zijn. Details hou ik achterwege.

Vorig weekend werd, in het kader van de banden te versterken, een familie-uitstap naar Madrid gedaan. Daar bezochten we Warner Brothers Park en de Zoo ( cultuurbarbaren zijn mijn zonen, dus geen musea en dat soort dingen). Warner Brothers was dan wel heel erg leuk. Crisje heeft er ook weer de longen uit haar lijf gegild in "rides" zoals Batman, Superman, Rio Bravo en dergelijke. Uitputtend maar wel relax. ( Crisje heeft een gat in haar hoofd de laatste tijd en kan zich de meest simpele nederlandse termen vaak niet herinneren Eten in mond).

Zo dat was het dan voor vandaag.

Nummer 2 en 3 komen later wel aan de orde. Stapje voor stapje nietwaar!

15:27 Gepost door Crisje in General | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag Crisje ... :-)))) Wat ben ik blij om weer iets van jou te lezen. en ja, familiebanden ed onderhouden als je wat veraf zit, is ook niet altijd makkelijk. Kan er ondertussen over meepraten. Ben ook blij dat jou woefkes het zo goed stellen ! Kan eigenlijk ook niet anders met zo'n goede Woefen-moeder ! En je kids. Tja, Naomi is inmiddels ook al ' juffrouw' geworden en scheelt nog maar een paar centimeterkes met mij. Zal wel normaal zijn zeker dat wij met het ouder worden wat gaan "krimpen" ... ;-))) hihihi
Hou je goed hé meid !
Nog een ((( dikke knuf )))
Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaai ... :-)))))

Gepost door: Klaverke | 15-10-07

Wauw.. .. ons Chrisje is back :-)
Wat tof !!!

Troost je.. hi hi.. mijn twee zonen zijn ondertussen al een tijdje een hoofd groter, dan hun mama.. Al jaren ben ik hier terug de kleinste in huis ;-)

Beijos

Gepost door: viviane | 15-10-07

ge durft ni ! het weerbericht bedoel ik.. Het is hier beter dan in Portuganje denk ik, deze middag hadden we weeral meer dan 20°C (ok ok, uit de wind en in de zon, kgeeft het toe..)

Gepost door: Aardvarksken | 15-10-07

Heeeeyyyyyyy Welkom terug!

Gepost door: nana | 15-10-07

De commentaren zijn gesloten.