22-03-07

Een woordje uit het zonnige Portugesië

Ja, het is weer lang geleden. Maar nu even tijd voor een blogje.

De zon schijnt , maar het is toch wel fris. Veel wind. Voor de rest oogt het allemaal wel mooi. De tuin komt terug tot leven. De vijver is in volle actie ( dat doet mij eraan denken dat ik de vissen nog moet voeren!). En het leven gaat z'n gewone gangetje.

Allé, gewoon kan je het niet echt noemen. We hebben zware weken achter de rug. Zakelijk en thuis. 'k Wil er niet verder op in gaan want het is niet de bedoeling alles hier uit te smeren, dus hou ik het gewoon bij de vermelding. Geen paniek hoor. Alles komt ook wel weer goed. Alleen een crisisje zo nu en dan brengt "leven" in de brouwerij. HmHm.Een mens kan zichzelf wel eens serieus tegenkomen, nietwaar!?

Ondertussen is het eerste "integratie" project binnen. Een klein project, gelukkig maar. 'k Heb wel hulp van buitenaf ingeroepen om alles mee te begeleiden voor de eerste keer. En van alle uithoeken van de wereld kwamen daar reacties op. Tot zelfs vanuit Australië. Het is wel grappig als je ziet hoe klein de wereld nu eigenlijk is geworden.

De jongens zijn aan hun voorlaatste schooldag  bezig. De volgende twee weken paasvakantie. Die kijken er al hevig naar uit. Tja, hoe waren we zelf in onze schooltijd! Ze worden zo groot. S'fke is nu bijna aven lang als ik (1.74) dus het ziet ernaar uit dat ik binnen korte tijd de kleinste in de familie wordt.

Zo, dat was het dan weer even voor vandaag. Je ziet dat het geen aardverschuivende mededelingen zijn. Daar ben ik nog niet aan toe, om mezelf terug wat "bloter" te geven.

Eén ding kan ik wel vertellen. Als ik er goed over nadenk heeft Anneke's dood direct en indirect een nog veel grotere impact op me gehad dan ik ooit kon vermoeden. 't Heeft me doen stilstaan en nadenken over dingen die 'k nooit vermoed zou hebben. Het doet me inzien dat bepaalde zaken eigenlijk van weinig belang zijn, dat je eigen definitie van jezelf soms helemaal niet strookt met de realiteit. Het heeft die mallemolen in m'n hoofd alleen maar harder aan het werk gezet. 'k Ben er nog lang niet uit. Maar 'k probeer er wel wat mee te doen.

 

Voor u , tot blogs en maak er het beste van!

14:41 Gepost door Crisje in In My Head | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

:-) ben er ook weer :-)
hopelijk is het goed weer tijdens hun paasvakantie hé Crisje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-03-07

* Hoihoi fijn weer wat te horen. Maak je niet te druk, en doe alles op zijn tijd. Ook hier is het momenteel wat crisis, maar we slaan ons er wel weer doorheen.
Geniet van het weer, fijne vrijdag alvast, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 22-03-07

ach Als er zoiets ingrijpends gebeurt met iemand uit je vriendenkring, dan is dat normaal dat je begint te piekeren over vanalles en nog wat: de zin van dit en de zin van dat... Je komt er wel uit, ondanks die chaotische mallemolen in dat koppeke van jou :D
Denk maar: wat een geluk dat ik niet in Belgenland zit waar het nu regent :p verdomme toch :D:D

Gepost door: Blah | 23-03-07

Hoi Crisje,
ja, zo'n 'dingen' doen wat met een mens,
ik kende Anneke alleen virtueel en
ze heeft 'invloed' gehad,
laat staan dat je zo'n fantastische vrouw dan nog zoveel jaren mocht kennen...
Ik maak me toch wat ongerust als ik een paar dingen zo lees hier...
En alvast gefeliciteerd met het eerste project!

En nu iets anders.
Voor wie supporter jij morgen???????

Gepost door: lavender faery | 23-03-07

Hoi Crisje het leven zit gek in elkaar. Ik heb dat ook steeds als je iemand verlies die je goed kende gaan er allemaal andere gedachten in je om. Maar het leven blijft gewoon verder gaan alleen begin je meer te relativeren, wat ook goed is. Liefs viv
Nog veel succes met het project.

Gepost door: viv | 24-03-07

Hey daar! Ik begrijp wat je bedoelt. de dood van Anneke heeft ook bij mij veel losgemaakt, en ik kende haar niet eens echt!
Doch vond ik de manier waarop zij afscheid heeft genomen zo sereen, dat doodgaan voor mij plots niet zo erg meer lijkt..
Koppeke op, meisje!
Knuffel

Gepost door: chinezeke | 25-03-07

Af en toe wat piekeren kan geen kwaad, maar niet vergeten te genieten van de lente he !

Gepost door: aardvarksken | 26-03-07

Hier is het ook bijna paasvakantie, dat gaat rustig zijn want eerst gaat de jongste een week naar Spanje en daarna gaan ze allebei een week naar hunne pa!
Maar van die levensvragen zo nu en dan, dat is normaal hé, evalueren waar je zit en waar je naartoe wil. Het feit dat je dan eens afscheid hebt moeten nemen van een vriendin, iemand die zo jong is, dat versterkt dat effect...

Gepost door: Sandrissimo | 27-03-07

Hallo Crisje, ik ga ook af en toe nog eens kijken op haar blogje.
Wat was het toch moedig van haar om zo over haar ziekte te schrijven tot de laatste moment.
Ik kan je best bijstaan dat je het er nog altijd moeilijk mee hebt, met haar heengaan.
Zonnige groetjes vanuit België.
Mireille.

Gepost door: Mireille | 27-03-07

:-) eventjes komen piepen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-03-07

Dag Crisje, Lang geleden dat ik hier nog was (echt veel blog ik niet de laatste tijd).

Ook hier is het zonnig, maar nog wat aan de frisse kant. Misschien wordt dat straks na mijn siësta wat beter. Dan ga ik proberen om naar het tuincentrum hier wat verderop in de straat wat lentebloeiers te gaan halen om in bloembakken te zetten, want mijn vingers beginnen toch echt wel te jeuken.

De dood van iemand die je lief is, laat altijd diepe sporen na. En het lijkt mij normaal dat we dan allerlei dingen in vraag gaan stellen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, en in zijn eigen tempo.

Heel veel liefs,
en een dikke knuffel vanuit de Gentse buitenrand.
Kaatje.

Gepost door: kaatje | 28-03-07

:-) een fijne en gezellige zondag Suus
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-04-07

Hier nog eens komen piepen. doe maar op je eigen tempo ! Heb ook ondervonden, dat je met ouder worden (en je bent jonger dan ik) meer over alles begint na te denken en stil te staan....
"Carpe diem" was al mijn leuze maar wordt het meer en meer !
Lieve groeten;-)

Gepost door: nicole | 03-04-07

triestig weer in Portugesië volgens het RTP-journaal. Toch wens ik je het allerbeste voor de volgende dagen want na regen komt zonneschijn zegt het cliché.
groeten,

Gepost door: repelsteel | 03-04-07

De commentaren zijn gesloten.