01-02-07

Boven water

Ik kom effe boven water, een blogluchtje happen.

Ben op het ogenblik druk druk met alles regelen voordat ik een week weg ben. 'k Had ondertussen even geen zin in bloggen, heb me volledig op het organisatieve werk gestort en geprobeerd mijn raar kopke wat rust in te fluisteren.

Of het lukt, we zullen wel zien.

 

Gisteren was het bovendien weer zo'n dag waarop iedereen met slecht nieuws kwam. Op het eind van de dag had ik serieus de pest in. Het ergste was S'fke, die me 's middags in paniek opbelde. Of hij even langs kon komen op kantoor. En daar kwam hij aan, dikke tranen rolden over zijn snoet. Hij had zijn wiskunde test slecht gedaan. Ook al had hij gestudeerd ( waarvan ik getuige was). Na wat praten en doorvragen wat er juist aan de hand was , kwam het eruit dat hij op de test zelf zo zenuwachtig was, dat hij een soortement black-out had. En van paniek komt verdere paniek, nietwaar. Bovendien heeft hij eind dit jaar nationale examens voor Portugees en wiskunde, wat ook voor een gedeelte meetelt om over te gaan. En daar heeft hij zo'n schrik van, je wil het niet weten.

'k Heb wat op hem ingepraat, een afspraak met zijn titulris gemaakt voor morgen. Een paar mogelijke oplossingen aangegeven. En 's avonds kwam hij met een opstel aan ( Portugees huiswerk) waarin hij zijn verhaal over zijn angsten in derde persoon had neergeschreven.

Ik heb ook nog even die wiskunde test onder ogen gekregen, en mijn god , dat was precies chinees. Ik was vroeger niet slecht in wiskunde, maar ja, da's weer zo'n 20 jaar geleden dat ik die materie nog heb gezien, dus ik kan hem daar echt zelf niet bij helpen. Nog maar extra bijles bijgeregeld en blijkt dat ze op school bij de lerares wiskunde zelf ook terecht kunnen op een bepaald tijdstip, dus S'fke was al wat opgeluchter.

Eigenlijk zag ik gisteren compleet mezelf in hem terug. Niks zeggen over zijn angsten, het opkroppen, totdat het overloopt, het malen en blijven doormalen in't kopke. Mijn god, 'k hoop da'k hem niet al teveel trauma's ga meegeven!   

15:21 Gepost door Crisje in Portugesie-News | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

loop jij hier dan maar eens op tijd over...

Wat S-ke betreft... Mijn god, die wiskunde van vroeger... Vooral in het middelbaar had ik het er moeilijk mee... IK zou miss abnormalia niet zijn als ik het moest en zou kunnen en ik het dan ook nog koos als hoofdvak. Uren en uren geploeterd, maar ik had een beroep voor ogen en wiskunde was ervoor nodig had ik toen als idee. Black outs op examens: tot drie maal toe... Maar als het enige hoop moge geven: het enige herexamen dat ik destijds in het middelbaar had was dat van wiskunde ooit... De uitslag... 100%... Om maar te zeggen, het kan verkeren...

Anderzijds: je bent iets vergeten he! Je mag je dan wel gestort hebben op organisatie, je mag dan hier wel wat komen je S-ke verhaal hebben komen vertellen... Maar hoe gaat het met jou??? Echt met jou???
xxx

Gepost door: abnormalia | 01-02-07

Hoi Crisje;-) Heb de laatste tijd ook al veel aan jou gedacht, ondanks al diene zever op onzen blog;-))) Blij dat je even iets kwam posten...ook al heb je het razend druk!
En idd, als je weet dat je zoon zo zijn best doet...maar volgens mij doe je dat prima ! Anders zou hij het je toch niet komen vertellen, denk ik hé ! Kop op meid, je doet het goed!
Heb onlangs ook de DVD gekocht van de tour van Robbie Williams en dan moet ik zowiezo aan je denken;-))
Avondgroetjes !

Gepost door: nicole | 01-02-07

prettig weekend Wij komen een weekje in de krokusvakantie. Naar het schijnt zijn die nationale tests niet van de poes, en ze tellen mee om de univ binnen te geraken. 't Is nog vroeg maar alvast succes ermee!

Gepost door: repelsteel | 03-02-07

Bah! Wiskunde...
Ik heb er eigenlijk ook geen boontje voor!:-)
Voor een toets moet ik een beetje zenuwachtig zijn, want anders let ik niet genoeg op.
Maar natuurlijk ook niet te zenuwachtig, want dan wordt het helemaal niets...
Moeilijk, hé!:-)

Groetjes en alvast veel succes voor S met zijn examen

Gepost door: emiel | 04-02-07

arme mie ben je zo een opkropper? :s Ach meid toch, en je dan zorgen maken in S'ke ook nog! Komt wel goed hoor, hij komt tenminste bij jou om zijn hart leeg te storten. Zolang jij maar iemand terecht kan, hè... :s Klop anders eens goed met de deuren, zet de muziek vollenbak, ga een rondje lopen ofzo...
knuff x

Gepost door: Blah | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.