26-01-07

Koud!

Het is hier verdorie koud. Vanmorgen 4 graden. Da's dus niet warm voor ons hé. En op de koop toe is de verwarming op kantoor kapot. Ik zit hier met zo'n klein blazerke aan mijn poezelige voetjes om het toch een beetje warm te krijgen, maar mijn vingertoppekes lijken wel ijsblokjes. En dan te bedenken dat ik vroeger in de openluchtschool nooit handschoenen aanhad, nooit een must opzette, het nooit echt koud had en nooit ziek was. Het kan keren!

 

Trouwens, ik moet zeggen dat Aardvarksken zijn roeping als therapeut serieus gemist heeft, want hij heeft in zijn reactie op mijn vorig postje spijkers met koppen geslagen. Al die in mijn nek en schouders opgekropte stress is er deze week uitgekomen. Met serieuze bleitpartijen als gevolg en een heuse paniekaanval in de auto onderweg op de N125 ( één van de gevaarlijkste wegen in Portugal). De wagen aan de kant gekieperd, want ik durfde gewoonweg niet meer verder, uit angst voor de volgende aanval, wat dan weer leidde tot weer een geval van hyperventilatie en hartkloppingen.

'k Dacht dat ik daar nu wel vanaf was, omdat ik het al lang niet meer had meegemaakt, maar blijkbaar is dit niet het geval. Gelukkig belde net op dat moment een vriendin van me ( alsof ze het geroken had). En stoer als ik ben, wuifde ik natuurlijk haar aanbod om me te komen halen weg.

Hulp nodig ?? Ikke ??? Bijlange niet, gij !!!

Maar de aanhouder wint, zeggen ze , en ze belde me terug op om me te vertellen dat ze E'ske ging oppikken, en die kon dan zo met mij mee naar huis toe rijden.

Ik was nog zó groot ( zie 2 cm tussen duim en wijsvinger-gebaar) toen ze er beiden aankwamen als rescue 911. Gebleit alsof er geen morgen meer was.

'k Heb daarna nog een lang gesprek gevoerd met een vriend van me...inzichten vergaard....maar nu ??-...wat ermee aan te vangen.

Volgende week zaterdag vertrek in terug naar Belgenland om een cursus te doen. Dit wil zeggen een hele week alleen op hotel ( buiten de cursusuren). Misschien een tijd om eens goed na te denken !!!

 

 

Update Verwarming : De meneer van de verwarming is er ...het is nu nog kouder...hij heeft de airco opgezet.....ikke morgen met een fleuris in bed ???

10:20 Gepost door Crisje in In My Head | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Wel, Er zijn de zwarte kanten, er zijn de witte kanten. Ooit eens gelezen dat de kleur die je ziet het resultaat is van de snelheid van de draaibeweging.

Dat wil zeggen dat je het de ene dag al klaarder ziet dan de andere.

Je een egoïst voelen daarom ? Ben je gek ? Als er één ding is wat ik de laatste vier jaar geleerd heb, is dat ik me nooit een egoïst moet voelen; er zijn er bendes die dat beter kunnen dan ik.

En als ik jouw bericht hier lees hé, dan is het, volgens mij, hoog tijd dat jij eens aan jezelf gaat denken; wat het ook is, je hebt het al te lang opgekropt.

Vooruit sé, nu is het Crisje's tijd !

Gepost door: ms | 26-01-07

alles vast om verschillende redenen
bij mij dat auto-ongeluk
maar alle andere bijkomende opgekropte toestanden
zullen er ook wel mee tussen zitten...
Gekneusde rib, wiplash en bovenrug die niet mee wil was vanmorgen mijn verhaaltje tegen mijn kinesist... Hij trok even met zijn mondhoeken... Ging het even bekijken. De lieve man voelde direct waar het niet goed zat...
De oefeningen die ik zelf diende te doen had ik verminderd sinds gisteren... afzien is een ding, teveel is een ander he crisje.
Maar hij heeft eens geduwd, getrokken en nog een keer, ik heb mezelf nog eens voelen krakken...

Die stress, tja, mijn vat is gisteren serieus overgekookt... Iedereen heeft zijn manier om dat dan ooit (als het eigenlijk veel te laat is) eens duidelijk te maken...

Het mooiste is... hoeveel verkeerde dingen je daar ook zegt tegen die lieverds van je... familie kan heel veel slikken...

Warme knuffel (beter nog dan een kersenpit) ;-) en weg zal die fleuris zijn! x

Gepost door: abnormalia | 26-01-07

maar Crisje toch ... hyperventilatie krijg je door stress en 'opgekropte" frustraties en ...door verdriet. Het is dus idd hoog tijd dat je eens, zoals Ms'ke reeds zei, " aan jezelf" gaat denken. Laat je verwennen, doe dingen die jij leuk vindt, maar vooral ...praat erover met iemand die je vertrouwd en gooi al je problemen en muizennissen gewoon op tafel ... flap ze er gewoon uit Crisje ! En je zal zien ...
het zal je na een tijdje véél beterschap geven ...

Sterkte en een Dikke knuf !

Gepost door: klaverke | 26-01-07

Hallo Crisje Gekomen om bij te lezen. Jee je hebt het wel te pakken hè. De maanden januari en februari zijn ook niet mijn favoriete maanden, ik troost mij dat januari al bijna voorbij is. Stress is iets wat zo moeilijk is om los te laten. Wel eng hoor dat het gepaard gaat met paniekaanvallen.
Ik hoop dat je inmiddels toch weer in de warmte zit en dat het beter met je gaat.
Houd moed, de goede maanden zijn in aantocht en oefiningen doen is altijd goed. Goed voor lichaam en geest.
Sterkte.
Lieve groet

Gepost door: purplerose | 28-01-07

Hallo Crisje;-) Is toch niet meer dan normaal dat je na die stress toestanden een enorme ontlading krijgt. En ja, het is vervelend als dat midden op de weg je overkomt! En hyperventilatie heb ik na hele indringende feiten ook een periode héél zwaar gehad, ben er gelukkig vanaf nu, want dat is helemaal een stressy toestand. Ik kan nog wel "het " even voelen opkomen, maar dan weet ik "ah, daar hebt ge het weer" en meestal gaat het dan vlug terug over.
Enne zoals ms'ke zegt, aan jezelf denken, jezelf eens verwennen, dat moet af en toe, heb je nodig...dus 't wordt idd tijd voor Crisje zelf!
Lieve groeten;-)

Gepost door: nicole | 28-01-07

Oei, Crisje...
Ik kom even bijlezen...
Zorg voor goed voor jezelf, hoor.
Ook daar alleen op hotel,
misschien eens goed om alleen te zijn,
maar zoek ook maar eens oude of nieuwe bekenden op!
Ik wil zoveel schrijven,
zoveel voor je doen,
maar giet het hier nu enkel in een hele hele dikke virtuele knuffel!
En als je iets kwijt wil, je weet me te vinden, hé!

Gepost door: lavender faery | 29-01-07

Oeps dat ik een relatie met een psychologe heb gehad heeft dus blijkbaar toch zijn sporen nagelaten ...
Ondertussen ben je in Belgenland .. Hopelijk kom je hier een beetje tot rust.
Tot gauw !

Gepost door: Aardvarksken | 31-01-07

:-) en ondertussen toch al wat warmer hoop ik :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-02-07

Ah bon die links vallen nog wel mee hoor, maar soit.
Ah bon, ge zijt nog in portugesië. Is de lente daar al teruggekeerd ? Hier wil het maar niet winteren. Dat houden we voor als jij naar hier komt veronderstel ik.
En als je je verveelt, je weet me wonen he. Allé, toch min of meer :-)

Gepost door: Aardvarksken | 01-02-07

De commentaren zijn gesloten.