30-11-06

Ergernissen

Sommige mensen/toestanden zal ik nooit begrijpen. Het zal wel aan mij liggen, maar soit...

Een verklarende noot....Gisteren was het de wettelijk verplichte twee-jaarlijkse medische controle van alle werknemers van ons bedrijf. Wij zijn daar ook bij inbegrepen.
Nu is dit zowiezo al niet mijn favoriete "passe-temps", maar gisteren sloeg toch alle records.
Eerst moest mijn bloed, bloeddruk, hartslag etc. gecontroleerd worden. Normaal gezien gebeurt die bloedprik met zo'n fijn naaldje in een klein cilindertje, dat "klak" doet en hup, je hebt een bloeddruppel uit je vinger, je kent dat wel. Ik werd aangevallen door een mastodont van een verpleegster, zo één die je alleen maar in cartoons tegenkomt, waar mannen in het ziekenhuis liggen te hopen op een knap, blond verpleegstertje-- nee dus. Dat mens scheurde met haar tanden de plastic verpakking van die naald open, zonder handschoenen, let wel, om vervolgens mijn vinger brutaal aan  te vallen met die naald..het was geen "klak"-dingetje en het leek wel oz zij aan het vogelenpikken was!.
Tot 4 maal toe heeft ze mijn vinger vermassacreerd! De 5de maal nam ze uit voorzorg toch maar een nieuwe naald en toen lukte het wonder boven wonder wel. Ondertussen had ik al wel de agressieve neiging vertoond van het mens een serieuze peer op haar muil te geven ( sorry voor de gevoelige lezers).
Na dit amateuristische gestuntel werd mijn bloeddruk gemeten met een apparaat uit de jaren '30 . En te bedenken dat onze firma daar grof geld voor neertelt hé. Je zou denken dat je dan een klein beetje service ervoor terugkrijgt.
Vervolgens binnen bij de dokter. Die leek mij al niet van de sympathiekste, maar toen hij me een papier voor mijn neus zwaaide uit 2002, begon het pas goed. In 2002 was tijdens een gelijkaarrdig, maar veel uitgebreider onderzoek door een vrouwelijke dokter, een knobbeltje in mijn borst vastgesteld. Zelf voelde ik niks, maar uit voorzorg en toch ook in paniek, ben ik toen direct naar mijn gyno gerend. Logisch toch! Ook die voelde helemaal niks en stelde me gerust dat er niks aan de hand was. Nu is dat mijn dokter sinds mijn zwangerschappen, dus heb ik daar wel vertrouwen in, logisch toch.
Deze arbeidsdokter echter, vroeg of ik met die informatie iets had gedaan, maar met een air ...djeezus! Ten eerste : als je zo'n info krijgt, dan doe je daar als vrouw wat mee, das' toch heel logisch. Ten tweede, asl ik dan zeg dat ik er wat mee gedaan heb en dat alles OK was, dan hoeft hij mij niet aan te kijken alsof ik de één of andere dwaze bimbo ben, zonder een grein verstand, die daar maar wat zit te fantaseren. Hij bleef aandringen en pretenderen dat ik NIETS zou hebben opgevolgd. Ik werd hoe langer hoe kwader van verontwaardiging. Toen zei hij : "Ja dat kan allemaal wel zijn, maar ik heb het zelf niet gevoeld". Zei Crisje : "Ja, en je zal het nooit voelen ook". Wat dacht die idioot. Dat ik mij door om 't eender wie ga laten bepotelen, ook al is het een dokter. Ik denk wel dat ik het recht heb om zelf te kiezen bij welke  dokter ik voor dit soort intieme onderzoeken ten rade ga, nietwaar.
Ik heb die dokter dan ook voor de rest van het onderzoek, dat trouwens niet lang meer duurde--hij had het door---, aangekeken alsof hij de grootste idioot in het heelal was. Neen, ik begrijp echt niet waarom die dingen nodig zijn. Ten eerste betaal je er heel veel geld voor, ten tweede krijg je dan amateurs voorgeschoteld en ten derde behandelen ze je als een volslagen idioot....Crisje was not amused.

 

Nu even een lichtere anekdote. Gisteravond bij het slapen gaan, was er ineens grote tumult boven. S'fke en Stofke aan het roepen. Er zat een héééle grote spin in hun kamer. Jaja, het was een grote. Maar van mij mogen ze die dan niet dood doen. In een doosje zetten, en dan buiten dragen, is de boodschap. Let wel, het is zeker niet Crisje die dat doet hé. Nee, Crisje geeft vanop 50meter afstand heel veel instructies hoe dit aan te pakken, maar komt zelf geen millimeter dichterbij dan nodig is. Vervolgens hebben die rotjoeng hun fobische moeder nog achternagezeten met dat potteke spin. Een gekrijs en gekweel van jewelste. Het beest is uiteindelijk toch buiten beland...een goeie plaats voor een spin om te verblijven vind ik zelf.

10:10 Gepost door Crisje in Portugesie-News | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Ik denk hé dat ze voor die bedrijfsonderzoeken de gesjeesde dokters nemen, ah ja, d'ander hebben zo al werk genoeg.

Hmmm ... Heb je zo niks waarmee jij eens achter je kroost kan zitten ?

Gepost door: ms | 30-11-06

:-) die zullen niet goed uitgeslapen geweest zijn zeker
amaai zo'n bullebakken
een fijne donderdag je toegewenst Crisje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-11-06

Hihihi.... mmm, sorry, ik zou er zelf absoluuuuut niet mee kunnen lachen als ze met zo'n potteke zouden achterna zitten. Altijd al niet en de laatste jaren lijk ik écht fobisch op spinnen te reageren, met rechtstaand arm- en nekhaar....

Die dokters. Grrrr. Ik denk dat hij er op uit was borsten te zien... kan geen andere verklaring ervoor vinden. En ik ken in elk geval een dokter waar ze hier niet tevreden van waren, dus bijna geen patiënten en die is dan inderdaad als arbeidsgeneesheer gaan werken... brrrr, als ik denk aan die onderzoeken...

En verder, ja sneeuw, kop chocomelk en een goed boek. Mmmmm....

Gepost door: lavender faery | 30-11-06

Amai Crisje niet zo'n leuke ervaring dus. Dat belooft voor mij want ik heb morgen zo'n onderzoek via het werk omdat ik na een lange periode terug aan het werk gegaan ben. Ik hoop wat meer geluk te hebben dan jij!

Gepost door: Elly | 30-11-06

WOEOEOEOEAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Ben ik blij dat ik in het, weliswaar koude, maar zo goed als spinnenvrij Belgenlandje woon!!! Ik krijg de boebels bij het lezen van je "luchtige" anekdote!! Ik liet me nog liever duizendmaal bepotelen door Frankenstein ;o)

Gepost door: chinezeke | 01-12-06

=^..^= looooooooooooool..... gij zijt goe gij..... instructies geven maar het zelf niet durven!!!! loooooooooool

Gepost door: Talleke | 01-12-06

dokters en spinnen leuke onderwerpen voor je blog, lol!
groeten,

Gepost door: repelsteel | 01-12-06

hahaha ik zou net hetzelfde doen bij mijn ma (a) leuk he!
Fijn weekend!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 01-12-06

oeiiiiii hahahahahahahahahhahahahahahha
zie het voor mie,,, alles,
never a dull moment,,,,,

Gepost door: liesbeth lis... | 01-12-06

Hoi Crisje, niet zo leuk allemaal dat witte jassen gedoe!
Toch een toffe anektode om de dag te eindigen!
Fijne zondag en liefs.
Mireile.

Gepost door: mireille | 03-12-06

* Bedrijfsonderzoeken...heb ik gelukkig geen last van...

Hihi spinnen, ik zag het helemaal voor me, zou het zelf ook gedaan hebben, (instructies geven en gillen).

Een fijne maandag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 04-12-06

33 043 proficiat met je + 33 000 bezoekers Crisje
een fijne maandag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-12-06

amai zeg maakt dat mee, zo ne dokter maar bij mij zijn die ook niet veel beter. groetjes

Gepost door: sylvie | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.